Stikkord

, ,

 

Skal du lage kake til 17 mai? Hva med en dekorativ og nydelig pasjonsfruktkake! Denne kaka fant jeg i Fjørsilkebris sin fantastiske kokebok og jeg har laget den flere ganger det siste halve året 🙂 Den har gjort stor suksess både i selskaper, på bloggtreff og i bryllup – og blir helt sikkert populær på 17 mai!

Pasjonskake á la Fjørsilkebris:
1/3 Sukkerbrødbunn 
Bringebærsyltetøy
Bjørnebær
2 Egg
2 Eggeplommer
75g Sukker
75g Vann
4 dl Kremfløte
4 plater Gelantin
ca 75 gr Pasjonspuré

Legg kakebunnen i bunn av en kakering på 26 cm (jeg bruker bake it easy som er 24 cm, og det blir da som regel litt igjen av fromasjen til smaksprøve). Smør på bringebærsyltetøy.

Lag sukkerlake av sukker og vann. Avkjøl noe og visp så eggedosis av eggene og sukkerlaken. Legg gelantinplatene i kaldt vann. Visp kremfløte.

Pasjonspuré: For å lage en pasjonspure tar du innmaten ut av ca 4 pasjonsfrukter. Press det du kan gjennom en liten sil slik at du får ut en del av saften , bruk en skje for å presse ut saften fra de små «posene» rundt steinene da blir steinene svartere og finere og synes jeg (noen har de i en blender i noen sekunder først, men det har jeg ikke prøvd). Om du vil kan du fjerne steinene, men jeg liker å ha de i fromasjen og 🙂

Smelt gelantinen i pasjonspuréen. Gelantin og pasjonspuréen helles i eggedosisen litt og litt. Bland så inn vispet kremfløte. Hell over pasjonsfromasjen i kakeringen. Legg i frosne bjørnebær og sett kaka i fryseren.

Kaka pyntes med friske bær og frukt og glasseres med nøytral gele. Lag sjokolade pynt og kant av å smelte ca 50 g mørk kokesjokolade. Smør et tynt lag rundt kaka etter at den er glassert, men mens den fremdeles er ganske frossen. Lag noen kruseduller på et bakepapir om du vil ha det på toppen 🙂

* Nøytral gele kan du lage av gelantin. Det er ikke alltid like lett å finne i butikken.

Kaka uten sjokoladekant. Den kan fint serveres slik og!

 

Vil barna heller ha sjokoladekake? Prøv ut denne Sjokoladesmil kaka som både store og små elsker!

Oppskrift HER 🙂