Stikkord

, , , , , , ,

Denne supergode kyllingsuppen med hjemmelagde krutonger lagde jeg til lunsj i går. Oppskriften er til 6 personer – og da forsyner de seg godt!

suppe

Ingredienser kyllingsuppe:

1 grillet kylling

1 løk

1 purreløk

1 hvitløk

2-3 røde paprika

1 chili

2 l kyllingkraft

1,5 beger creme fraiche

1 ss garam masala

Kayennepepper om du vil ha den litt sterkere

Nydelig kyllingsuppe med et hint av India!

Fremgangsmåte:

Surr grønnsakene i litt smør til de blir myke. Tilsett kyllingkraft, krydder og creme fraiche kok opp. Del så opp kyllingen i biter og legg den i suppa. Kok opp og vips så har du ei nydelig suppe som passer både til lunsj, middag eller i klubb. (Jeg hadde ikke chili i denne gangen så den var ikke så sterk, men den hadde veldig god smak for det.)

Jeg serverte den med nylagde og sprø krutonger (og hvitløksbrød) som du lager slik:

De hjemmelagde krutongene var fantastisk gode :-)

Krutonger

5-6 skiver med forskjellig brød (gjerne noen dager gammelt surdeigsbrød)

ca 6 ss olivenolje

2 fedd hvitøk

Rosmarin (eller andre krydderurter du liker)

Flaksalt

Press hvitløksfeddene og blad hvitløk, olje og urtekrydder godt. Del brødet i biter og hell over oljeblandingen, strø over litt flaksalt og bland godt.

Fordel brødbitene på en stekeplate og stek i ca 10 minutter på 200 grader – eller til de er gyldne og sprø.

Hvitløksbrød

(I dag lagde jeg hvitløksbrød av samme oppskrift – brødbitene var bare litt større og jeg penslet oljeblandingen på begge sider og strødde på litt flaksalt. Det ble også veldig godt!)

suppe3

Vel bekomme!

🙂 Vibeke