I anledning Linnea’s 4 års dag prøvde jeg meg på ei oppskrift fra den nydelige boka fra Fjørsilkebris, en fantastisk koselig kulturstove/café/butikk/selskapslokale litt utenfor allfarvei i Tysvær.

Sjokeladesmilkaka blei en hit hos både små og store, så jeg måtte faktisk bake ei ny kake til familieselskapet to dager etter også. Det er kjempelett å lage sommerfugl, så tenkte jeg skulle gi dere oppskriften og vise hvordan en lager en enkel, men fin barnekake 🙂 Den er super til barneselskaper, men det kan jo også være en kjekk aktivitet å gjøre sammen i helga! De små er supre til å smake om kremen er god nok, og synes det er kjempegøy å få være med og pynte sommerfuglen!

Pynter kaka med god hjelp av Linnea 🙂

 
Kakebunnen:
125g Sjokolade
125g Meierismør
3ss Kaffe
5 Egg
250g Sukker
1 ts Vaniljesukker
1 ts Bakepulver
125g Hvetemel

Forvarm ovnen til 170 grader C.

Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker. Smelt sjokolade og smør i kaffe, blandes forsiktig i eggedosise, sikt mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisrøren.

Ha i kakering 24 cm. Stekes i ca 50 min. Avkjøl.

Fyll:
200g Meierismør
100g Mørk sjokolade
100g Melis
1 ts Vaniljesukker
2 Egg
 
200 g Vaniljekrem
 
Smelt meierismør og sjokolade.
 
Visp eggedosisen av egg, melis og vaniljesukker.
Bland sammen alt og avkjøl.
 
Del kakebunnen i 3 like deler. Smør vaniljekrem på nederste lag. Visp opp den avkjølte kremen og smør 1/3 på neste lag. Resten av kremen smørest oppå og på sidene. 
 
* For å lage hvit sjokoladekrem som kan farges, byttet jeg bare ut den mørke sjokoladen med hvit sjokolade. En sommerfugl kake krever litt mer krem enn en vanlig rund kake så jeg anbefaler å enten lage en ekstra farget krem til pynt, eller å lage litt mer sjokoladekrem. (300 g smør, 150g sjokolade, 150g melis, 1,5 ts vaniljesukker og 3 egg)
 
Hvordan lage en sommerfugl!
 
Å lage ei sommerfuglkake er ganske enkelt 🙂 Lag først ei vanlig rund kake. Denne deler du i 2 halvdeler før du tar på krem.
 
 
Så deler du de to halvdelene i 3 lag.
Smør på vaniljekrem på første laget
 
 
Så smører du sjokoladekrem på neste lag, før du legger på tredje lag med kakebunn og dekker kaka med deilig, myk sjokoladekrem 🙂
 
 
 
Pynt med brun, hvit eller farget krem og det dere måtte ha av nonstop, strøssel og kakepynt 🙂 Lag kroppen til sommerfuglen med å legge en banan i midten. Pensle den med litt sitronsaft for å unngå at den blir brun.
 
 
 
Lykke til og nyt den deilige sjokoladesmilkaka 🙂

Takk til  Fjørsilkebris for at jeg fikk gjengi oppskriften deres 🙂 Jeg anbefaler Fjørsilkebrisboka på det varmeste! Kjempegode oppskrifter, fine bilder og dikt – ei kokebok med det lille ekstra!