Stikkord

, , , ,

Skal du bake kake til påske men kunne tenke deg et alternativ som ikke får blodsukkeret til å stige rett til værs? Da bør du prøve denne kjempegode lavkarbo suksessterten som kun er søtet med den naturlige sukkererstatningen tagatesse.

Suksessterte

Det er første gang jeg bruker denne søtningen og jeg syntes smaken ble mye bedre enn når jeg har prøvd sukrin i bakverk. Les mer om Tagagesse her og gjør deg gjerne opp din egen mening om produktet før du bruker det. Jeg tenker at en trenger gjerne ikke bruke store mengder av disse sukkererstatningene til vanlig, men i en kake en gang i blant kan det være greit å ha et godt alternativ til vanlig sukker som ikke gir noe særlig blodsukkerstigning.

Oppskrift på lavkarbo suksessterte: 

(fra bloggen Ingrids Lavkarbotips med noen små justeringer)

BUNN:

6 Eggehviter

200 gram Malte mandler

100 gram Tagatesse

1 ts bakepulver

SLIK GJØR DU: 

Pisk eggehviter og tagatesse sammen til det er luftig og stivt.  Vend så inn  malte mandler og bakepulver.

Stekes på nederste rille ved 160 grader i ca 35 minutter.

Avkjøl.

FYLL:

6 Eggeplommer

1 dl Kremfløte

64 g Tagatesse

(bytt gjerne ut noe av tagatessen med sukrin, steviosa eller sukrin gold )

150 gram smelta smør

Litt vaniljepulver

SLIK GJØR DU: 

Smelt smøret og la det avkjøle seg litt. Rør sammen eggeplommer, kremfløte, tagatesse og litt vaniljepulver i ei gryte og varm opp på svak varme. Det er viktig at du rører godt hele tida – også i sidene på gryta. Hold på til det tykner til en tykk krem (du skal kunne lage en stripe der du ser bunnen). NB! Det skal ikke koke.

Rør så inn det avkjølte smøret og sett til avkjøling. Kremen kan skille seg noe når den er varm, men rør i den litt innimellom så blir den fin 🙂

Når kremen er akjølt og fin er den klar til å smøres/sprøytes på kaka.

Suksessterte2

Jeg prøvde meg på litt kremroser denne gangen, men det var ikke nok til å dekke hele kaka… Men et fint «rosebelte» ble det i alle fall 🙂

SuksessSprettet

 

Kaka smakte kjempegodt og ble godkjent av både mann, barn og kollega 🙂

SuksessterteSmake

Del gjerne dine erfaringer og meninger rundt gode alternativer til sukker. Jeg prøver meg enda frem og tar imot tips med takk!

🙂 Vibeke