Stikkord

, ,

Det er helg og ikke minst høstferie! 🙂 Så deilig!! Ikke det at jeg har vært så mye på jobb i det siste, men når man har syke barn, blir smittet av syke barn + + gjorde det sitt til at formen ikke var så bra som planlagt når jeg startet på jobb igjen denne uka… Så etter en uke med vondt i hodet er det godt å vite at neste uke blir litt roligere 🙂 Satser på å samle masse krefter i uka som kommer!

For å senke skuldrene litt ekstra ble det bollebakst på meg og jentene i kveld! Ingenting er jo som nystekte boller og varm kakao en fin høstkveld 🙂 Nabojentene kom på besøk og det ble skikkelig kos!

Lillegull er ivrig bollebaker!

Bollekunstnere i aksjon 🙂

Etter inspirasjon fra Trines Matblogg ble det noen kjempeflotte rømmeboller med friske bær (nam), det ble rømmeboller med kanel og sukker (må prøve litt nytt når det meste av bærene var spist opp), kråkeboller og noen fantastiske bollekunstverk laget av de søte små 😉

Kjekt å få litt hjelp av nabojentene til å baka og smaka 🙂

Grunnoppskriften på boller er kjempegod og er også fra Trines Matblogg.

For å lage rømmeboller lager man et lite «krater» i midten av en ferdighevet bolle, fyller i en teskje med rømme og legger i noen friske bær. Å strø over sukker og kanel i stedet for bær smakte også godt 🙂

Kråkeboller er barndommes favoritt som jeg tror først ble bakt på Kråkereiret i Haugesund. Klipp et kryss i en ferdighevet bolle, pensle med smeltet smør og dryss over en blanding av kanel og sukker. Nam!

Ønsker dere alle en fin høstferie!

♥ Vibeke