Stikkord

, , ,

Det er tid for å begynne å jobbe igjen og da trengs det nok litt nye og bedre rutiner for å få hverdagen til å gå litt lettere. Min første plan er å lage ukemenyer og prøve å få handlet inn det aller meste av det vi trenger på en stor handletur en gang i uka. Målet er å planlegge godt slik at det går minst mulig tid til handling av dagligvarer, og at middagene er sunne, barnevennlige og kommer raskest mulig på bordet etter at vi har komt hjem.

image

Jentene fikk være med på den første ukeshandlinga!

Selv om det gikk forholdsvis greit, skal nok helst de søte små være hjemme når ukeshandlinga skal gjøres. Men med handlelista i lomma gikk det faktisk greit nok å ha de med 🙂 Jeg burde begynt med skikkelige handlelister mye før!!!

Den første ukemenyen ser slik ut:

Mandag: Pølse og fullkorn safaripasta (planen om å lage en stor gryte bolognese gikk ut siden vi skulle på dugnad og hadde besøk tidligere… Ja, ja…)

Tirsdag: Purreløksdampet laks med potetmos

Onsdag: Pannekaker med bacon (røren kan godt lages kvelden før)

Torsdag: Tørrfisk (fisket, saltet og tørket av svigerfar 🙂 ) med poteter, råkost og hvit saus

Fredag: Fiskegrateng (av rester fra torsdagsmiddagen) med poteter og råkost

Lørdag: Grøt + Hjemmelaget lasagne (lag en stor gryte bolognese der resten fryses i porsjoner)

Søndag: Lapskaus med eggeboller (lag nok til neste dag så er mandagsmiddagen i boks!)

Da er jeg spent på om handleturen holder hele uka! Må nok kanske fylle på med litt småting, men tror jeg har det meste. Det hadde i alle fall spart mye tid! 🙂

Lager dere ukemeny? Eller har dere andre gode tips til hvordan en sparer tid på handling og får middagen raskt på bordet? Del de gjerne med meg! 🙂

Jeg har også tenkt å prøve ut litt forskjellige menyplanleggere/ handleliste app’er. Kom gjerne med tips om dere har prøvd en som er bra!

♥ Vibeke