Stikkord

,

Da er påsken her og det bugner av påskesjokolader og andre godsaker. Denne påsken har jeg også laget litt sunnere påskegodt som inneholder veldig lite sukker. Det er kjekt å kunne by på noe som er både godt og (ganske) sunt 🙂 Sjokoladebollene er Linneas favoritt mens vi voksne holder en knapp på «snickers» sjokoladen 🙂

Oppskrift: Sjokoladekuler med gule «fjær»

Disse sjokoladekulene er laget med kokosolje som har mange gode egenskaper og som de faktisk anbefaler at du kan ta som kosttilskudd hver dag. Havregryn vet vi vel alle at er sunt 🙂 Sukrin er ikke et kunstig søtstoff, men tas ikke opp i kroppen og påvirker derfor ikke blodsukkeret. Kakao inneholder mange antioksidanter (her kan du også bruke raw kakao).

125 g myk extra virgin kokosolje.
200 g glutenfri havregryn
180 g sukrin (erythritol)
40 g kakao
1 ss agavesirup, yaconsirup eller honning
4 ss kaffe (ferdig blandet)
2 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
Kokosmasse eller hakkede nøtter (feks. pistasjenøtter) til å rulle kulene i.

Bland alt sammen i en bolle og lag små kuler (av ca en toppet ts) som du ruller i kokusmasse eller hakkede nøtter. Sett kaldt til servering.

For å lage en liten påskevri på kulene blandet jeg inn litt gul konditorfarge i kokusmassen 🙂

Oppskrift: «Snickers» sjokolade

3 dl fløte
2 ss meierismør
2 ss sukrinmelis
100 g 70% sjokolade (eller mørkere om du liker det)
peanøtter

Kok fløte, smør og sukrinmelis forsiktig opp i en kjele. Skru ned varmen og la det småkoke 45-60 min. Ta litt av blandingen på en skje for å se om den er ferdig. Når massen er blitt litt tykk og stivner raskt i kantene, er den klar. Rør inn sjokoladen til den smelter. Kle en brødform eller lignende med bakepapir og dekk bunnen med et lag med peanøtter. Hell blandingen over nøttene. Sett i kjøleskap/fryser til den har stivnet og skjær opp i firkanter. Oppbevar i kjøleskap eller i fryseren.

(Massen kan skille seg hvis en rører for mye, det er for varmt på kjøkkenet eller hvis den koker for lenge. Hvis den skiller seg så trekker man kjelen av varmen og tilsetter en liten skvett kald fløte og rører godt sammen igjen.)

NYT 🙂

Håper dere alle får en kjempefin påske!

♥ Vibeke