Stikkord

, ,

Se tips til hvor og hvordan dere og kan søke om midler til å gjennomføre prosjektene dere drømmer om litt lenger ned 🙂 

Har dere en gammel lekeplass som trenger renovering? Ønsker dere å lage en skatepark til ungdommene? Vi har vel alle drømmer om hva vi kunne gjort for å gjøre nærmiljøet vårt bedre, men det koster penger. Heldigvis finnes det organisasjoner som kan hjelpe med dette 😀 Se tips for hvordan du kan søke litt lenger ned i innlegget!

I fjor høst søkte jeg på vegne av velforeningen vår om penger til å oppgradere lekeplassen vår – og det virket!!! Ei lita uke før jul fikk jeg en meget gledelig melding i innboksen min 😀 Velforeningen vår var blitt tildelt 99940 kr til å kjøpe nye lekeapparater til lekeplassen fra Gjensidigestiftelsen!!! Jippi!!!

Vi skal selv stå for riving, opparbeiding og oppsetting av lekeapparatene ved hjelp av dugnadsinnsats, mens pengene skal gå til innkjøp av apparater. For det er DYRT! Men nå har vi fått muligheten til å gjøre det skikkelig, og planlegger å renovere hele lekeplassen 🙂 Her skal dere få se noen av lekeapparatene vi har sett på:

Et roterende klatretårn lignende dette for små apekatter 🙂

En nesten lik – bare i sjørøverversjon med mast har vi fått et kjempetilbud på 🙂

Huskestativ er obligatorisk på lekeplass - og kråkereir er visst ekstra populært blant de større barna - så det skal de få 🙂

Sandkasse og ei vippe som vi allerede har blir det og. Ellers har vi spart opp penger som er øremerket nytt sitteområde/platting så planen er at vi skal grave opp hele lekeplassen og designe den helt på nytt slik at den passer godt for både store og små 🙂 Jeg gleder meg til å komme i gang – og ikke minst se det ferdige resultatet!!!

Har du/dere et bra prosjekt som trenger penger for å gjennomføres?

Steder å søke:

Kommunen: Men de kan som oftes ikke bidra med så mange tusen. Vi har fått ca 6000 kr i året… Men det hjelper jo litt da 🙂  Sjekk frist i din kommune. I Karmøy er det 1. mars.

  • Gjensidigestiftelsen:
  • Søknadsfrist 15. september
  • Hvem kan søke:alle frivillige lag, organisasjoner eller ildsjeler med gode prosjekter
  • Formål: De ønsker spesielt å finne de beste ideene som passer inn under temaet «Barn og unges oppvekstvilkår», men alle prosjekter som omhandler trygghet og helse, uansett alder eller målgruppe, oppfordres til å søke. Tiltakene skal være forebyggende og aktivitetsskapende 🙂
  • Tips! Det er viktig å formulere seg slik at det er tydelig at søknaden deres passer inn under gavekriteriene. Kikk gjerne på beskrivelser av andre prosjekter som har fått støtte. Jeg tror også det er viktig at dere bidrar med en del dugnad og viser at dere er engasjerte og vil gjøre en innsats selv!
  • Sparebankstiftelsen:
  • NB! Søknadsfrist 15. februar og 15. september
  • Prioriterte formål 2012: Kunst og kultur, Nærmlijø, lek og idrett
  • Visjonen deres er: Vi vil utløse gode krefter. Vi ønsker å støtte tiltak som skaper aktivitet, tilhørighet og stolthet i nærmiljøet – i by og bygd. Synliggjør derfor gjerne frivillig engasjement og dugnadsvilje i søknaden.
  • Tips til hvordan du søker: Pass på at søknaden passer inn under kriteriene og tenk på dette når du formulerer deg. Eller se stiftelsens veiledning for hvordan du søker om støtte.